Deze West-Vlaamse reiswinkels van Neckermann zijn weer open

maandag 21 oktober 2019 - 11:40
Bart Segers
Opluchting bij personeel Neckermann Kortrijk bij heropening
Foto: Radio 2
Maandag zijn zes van de elf Neckermann-winkels in onze provincie weer opengegaan. Ze zijn na het faillissement van moederbedrijf Thomas Cook overgenomen door de Spaanse reisorganisatie Wamos. De opstart verloopt wel chaotisch. In de Neckermann-winkel in Kortrijk gebeurt alles voorlopig met pen en papier, want de computers werken nog niet.

De Neckermann-winkels in Kortrijk, Ieper, Roeselare, Waregem, Brugge Sint-Kruis en Oostende zijn maandag weer opengegaan. Als klant merk je weinig van de overname, want aan de gevels van de winkels blijft het bordje hangen met "Neckermann" erop. "Het is wel wat zoeken vanmorgen", zegt verkoopster Leontien in de Neckermann-winkel in Kortrijk. "Want onze computers en telefoontoestellen werken nog niet. Het is wel hartverwarmend om te zien dat onze trouwe klanten hier wel al aankomen met vragen. Alleen moeten we die voorlopig noteren met pen en papier."

5 winkels blijven dicht 

Vijf Neckermann-winkels in West-Vlaanderen gaan niet meer open. Het gaat om de vestigingen in Brugge (Smedestraat), Knokke-Heist, Nieuwpoort, Tielt en Torhout.

De meeste Neckermann-klanten zijn heel trouw. Ze komen elk jaar meerdere vakanties boeken bij ons. Het doet deugd om hen terug te zien.

Leontien, verkoopster Neckermann Kortrijk

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!