Één week voor de start van de Warmste Week: "Het is hectisch maar we zijn er klaar voor!"

woensdag 11 december 2019 - 08:32
Jens Lemant
Foto: Radio 2
Nog één week en dan start de Warmste Week voor het eerst in Kortrijk. Het evenement van Studio Brussel wordt georganiseerd op het Nelson Mandelaplein. Daarnaast zijn er ook honderden acties die georganiseerd worden in en rond Kortrijk. Warmste Weekvrouw Carine Coigné coördineert alles in de stad.

Carine Coigné is aangesteld door de stad Kortrijk als aanspreekpunt voor alles wat met de Warmste Week te maken heeft in de stad: "Het is hectisch, chaotisch, heel druk maar spannend en vooral een fantastische ervaring. Het zal lukken, we zullen er staan. De concerten, alles van Studio Brussel, de acties: het wordt fantastisch. Het Nelson Mandelaplein wordt verder opgebouwd, tegen maandag zou alles af moeten zijn", vertelt Carine aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Ludieke acties

In de ruime regio rond Kortrijk zijn al 650 acties voor het goede doel geregistreerd: "Eén van de acties is het Warmste Bed op het Schouwburgplein op 22 december. Je moet er betalen om te mogen slapen. En ook de Budascoop doet iets fantastisch. Je moet 24 uur in de filmzaal blijven en de slechtste films ter wereld bekijken. Als je vertrekt, moet je betalen", zegt Warmste Weekvrouw Carine.

Bereikbaarheid

Er worden zo'n 100.000 mensen verwacht die een bezoek brengen aan Kortrijk voor de Warmste Week. Net nu is een belangrijke invalsweg naar het plein afgesloten: "De kluifrotonde ligt inderdaad open, maar we hebben een wandelparcours uitgestippeld van het station naar het Nelson Mandelaplein, zodat alles vlot en veilig kan verlopen", besluit Carine Coigné.

De Warmste Week start op woensdag 18 december en loopt tot en met dinsdag 24 december.

Kortrijk is klaar voor de Warmste Week
Start je dag bij Radio 2 West-Vlaanderen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!