Geen stoelendans in stadhuis Diksmuide

donderdag 14 maart 2019 - 16:27
Wim Poté
Foto: Radio 2
Ondanks een klacht van oppositiepartij SP.A.-Open mogen het schepencollege en de voorzitter van de gemeenteraad aanblijven. Maar het geschil over twee bestuursakkoorden is nog niet voorbij.

De Raad voor verkiezingsbetwistingen vindt de klacht van SP.A-open niet terecht. Volgens die partij zouden  CD&V en Idee Diksmuide twee bestuursakkoorden ondertekend hebben. Eén met SP.A-open en één zonder die partij. Dat mag niet. Maar volgens de Raad is er geen sprake van een tweede voordrachtsakte.

In beroep

SP.A-open gaat nu in beroep bij de Raad van State. "De meerderheid heeft woordbreuk gepleegd en wij willen dat het vaststaat dat zoiets niet kan en dat op zo'n manier niet aan politiek gedaan wordt", zegt Bieke Moerman van SP.A-open. "Wij willen dat de Raad van State zich daarover uitspreekt".

Waarom?

Burgemeester van Diksmuide Lies Laridon vraagt zich af waarom dat beroep nog nodig is. "Ik denk dat ze er alle belang in hebben dat we ons samen inzetten voor Diksmuide en voor de inwoners in plaats van ruzie te maken. Maar in beroep gaan is hun democratisch recht." Wordt dus vervolgd.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!