Geen straf voor dodelijk verkeersongeval Koksijde

maandag 13 mei 2019 - 15:37
Marie Reynaert
Foto: Radio 2
Een 58-jarige man die vorig jaar een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Koksijde krijgt geen straf. Dat besliste de politierechter in Veurne. Opvallend was dat de rechter, voor hij uitspraak deed, aan de familie van het slachtoffer vroeg of ze daarmee konden leven. De familie had laten weten dat ze geen strenge straf wilden voor de man.

In Veurne heeft de politierechter geen straf gegeven aan een man die vorige zomer een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte in Koksijde. De aanrijder, een muziekleraar van 58, wou links afslaan aan een kruispunt in de Tennislaan. Een wielertoerist, die vanuit de andere richting kwam, werd op dat moment omver gereden.

Uitzonderlijk

Voor de rechter uitspraak deed, vroeg hij aan de familie van het slachtoffer of ze met zijn beslissing konden leven. De familie ging akkoord en had zelf al eerder gevraagd om de man geen strenge straf te geven. De man die het verkeersongeval veroorzaakte had niet gedronken, reed niet te snel en heeft een vlekkeloos strafblad.

Elke minuut van elke dag denk ik er nog aan.

Aanrijder van wielertoerist

Emotionele zitting

Na het ongeval nam de aanrijder zelf contact op met de familie om zijn medelijden te uiten. Ook vanmorgen, tijdens de rechtszaak, richtte de man zich tot de vrouw en zoon van André: "Elke minuut van elke dag denk ik er nog aan. Het spijt me heel erg." De politierechter deed omwille van de emotionele zitting dan ook meteen uitspraak, wat ook ongebruikelijk is. De bestuurder moet wel een extra verkeerscursus volgen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!