Geen zwembad meer in Kortemark

donderdag 10 oktober 2019 - 15:41
Barbara Dejonckheere
Het zwembad Flipper in Kortemark sluit na juni 2021. Het zwembad is bijna 50 jaar oud en kost handenvol geld.

Het is bijna een monument in Kortemark, het zwembad Flipper. Wie in de buurt woont, is er ongetwijfeld al eens gaan zwemmen. Maar het gebouw is oud en er zijn kosten aan. Schepen van sport Stefaan Vercooren: “Een haalbaarheidsstudie wees in 2015 al uit dat er voor 600.000 euro kosten gemaakt zouden moeten worden. Ik denk aan een nieuwe dakconstructie en aan energiebesparende maatregelen. Een nieuw zwembad bouwen is te duur. Dat zou ervoor zorgen dat de gemeente zijn kerntaken niet meer kan uitvoeren." 

Zwemclub Korf verdwijnt wellicht

Voorzitter Dries Bruwier van de lokale zwemclub "Korf" reageert emotioneel: "Wij hebben het nieuws gisteravond gehoord. Dit betekent wellicht het einde van onze club. Elke gemeente waar een zwembad is, heeft zijn eigen zwemclub. Met onze club kunnen we in een andere gemeente nooit het aantal uren krijgen zoals we nu hebben en dus zal onze club wellicht verdwijnen. We werken wel tot de laatste dag verder. Alle zwemlessen die nu nog gepland staan, zullen doorgaan." 

Amper 17 meter lang

Het zwembad is wel uniek, het is amper 17 meter lang. Ook de lagere scholen moeten op zoek naar een ander zwembad voor hun zwemlessen. De gemeente zal de vervoerskosten daarvoor betalen. Een nieuw zwembad bouwen is te duur voor de gemeente.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!