Gevangenen in Brugge mogen cel niet meer uit na aanval op cipier

dinsdag 10 december 2019 - 07:45
Tom Van Gijsegem
Foto: Radio 2
De bewakers werken op dit moment op zondagsregime. Dat betekent dat de gevangenen hun cel niet meer uit mogen om te douchen, te wandelen of bezoek te ontvangen. Ze zijn boos omdat een gevangene opnieuw een cipier heeft aangevallen en verwond.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een cipier wordt aangevallen in de gevangenis in Brugge. Ook toen protesteerden ze met een minimaal regime

Zeven hechtingen

De cipier is werkonbekwaam. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis met zeven hechtingen in het hoofd zegt Eddy De Smedt van de liberale vakbond: "Hij werd aangevallen door een gedetineerde met het deksel van een grote koffiemachine.

Niet de eerste keer

Eind juli werden in de gevangenis Brugge ook drie cipiers aangevallen. Dat gebeurde toen op de afdeling verhoogde veiligheid. Die afdeling is midden oktober gesloten. De gedetineerde die gisteren de cipier aanviel, was de laatste gevangene die eerder in die speciale afdeling zat.

24 urenstaking

Morgenavond begint in alle Belgische gevangenissen een 24 urenstaking. Die staat los van het incident in Brugge. Het personeel wil een signaal geven naar de volgende federale regering om meer geld vrij te maken voor de gevangenissen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!