Godelieve viert 105e verjaardag met parachutesprong

woensdag 9 oktober 2019 - 10:43
Michaël Janart
Foto: Radio 2
Godelieve Voet is 105 en dat werd dinsdag gevierd in Huize Zonnelied in Ieper. Het feest stond in het teken van haar recente parachutesprong. De beelden zijn binnen enkele maanden te zien op het Eén-programma 'Vandaag over een jaar'.

De 105e verjaardag van Godelieve Voet is er eentje om niet gauw te vergeten. Op haar 103e trakteerde haar familie haar al eens op een ballonvaart door haar geboortestreek in Diksmuide. En dat vond ze geweldig. Dus voor haar 105e ging ze nog een stapje verder en maakte ze een parachutesprong. De parachutesprong van Godelieve werd in beeld gebracht voor het Eén-programma 'Vandaag over een jaar'. Haar aflevering wordt binnen enkele maanden uitgezonden. 

Ik moet leven wanneer ik me nog goed voel, want het kan elk moment gedaan zijn.

Godelieve (105), parachutiste

De medewerkers van woonzorgcentrum Huize Zonnelied wachtten de uitzending niet af en kozen valschermspringen als thema voor Godelieves verjaardagsfeest. Ze knutselden tientallen kleine parachutes in elkaar en hingen ze aan het plafond boven de feesttafels. "Uit een vliegtuig springen, dat is zoals vroeger van een hooiwagen springen", lacht Godelieve. De dame maakt graag grapjes en blaakt van gezondheid, al zag het er 3 jaar geleden niet goed uit. "Haar leven hing even aan een zijden draadje door ziekte. Dat schudde ons wakker", vertelt kleinzoon Danny Cool. "Ik moet af en toe eens buitenkomen hé", knipoogt ze. "Ik ga niet in mijn stoel blijven zitten als een oude zak."

(Lees verder onder de foto)

Eeuwige lente 

Godelieve (her)ontdekt volop de wereld. Ze herbeleefde dit jaar na bijna 70 jaar haar huwelijksreis in Lourdes. Zonder haar Marcel, die 32 jaar geleden overleed, maar in het goede gezelschap van haar kleinzoon Danny. Binnen enkele weken vertrekt ze voor enkele dagen richting Normandië. "Waarom niet? Ik voel me goed. Ik ga niet wachten op de dood. Als je nog een stunt weet, moet je het maar laten weten.

Werk naarstig, maar ontspan ook

Wil je ook nog zo fit zijn op die leeftijd? Volg dan de tips van deze ervaringsdeskundige: "Laat nooit je hoofd hangen, werk naarstig en maak regelmatig tijd voor ontspanning."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!