Groot kunstwerk keert terug naar Kursaal Oostende

dinsdag 9 oktober 2018 - 12:02
Florence Depauw
Wie naar een concert in het Kursaal in Oostende gaat, kijkt best even goed rond in de grote erehal daar. Daar zie je opnieuw een groot schilderij hangen van vier op vier meter. Het gaat om een schilderij van Edgar Tytgat dat jaren weg is geweest uit het Kursaal.

Bij de opening van het casino in de jaren '50 werd het schilderij van Tytgat daar opgehangen in de Ridderzaal. Maar in de jaren '90 verhuisde het naar het Thermae Palace Hotel. Het indrukwekkende schilderij keert nu dus terug. Op het schilderij zie je een scène uit de Griekse mythologie.

Mooier zicht

Het grote schilderij is een veel mooier zicht om de bezoekers te ontvangen, dan de affiches die de laatste jaren op die plek hingen. Dat zegt Gunther Vanpraet van het Kursaal in Oostende. "Men hing daar affiches, publiciteit en allerlei andere werken. Maar dat kostte te veel geld om dat in stand te houden. Want kunstwerken onderhouden in een publieke ruimte is duur. Nu hebben we met Erfgoed goede afspraken gemaakt. We krijgen nu ook de nodige subsidies, om al die kunstwerken te renoveren. En als we die gerenoveerd hebben, gaan we die ook opnieuw op de juiste historische plaats hangen. Iedere bezoeker kan ze dan gratis gaan bezichtigen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!