Harelbeeks bedrijf bouwt sterrenkeuken in Kopenhagen

vrijdag 17 november 2017 - 15:10
Keukenbouwer Maes Inox uit Harelbeke mag opnieuw keukens maken voor het restaurant 'Noma' in Kopenhagen. In totaal bouwen ze vijf keukens, waarvan de 'service kitchen' het paradepaardje moet vormen.

Binnenkort opent het restaurant 'Noma' opnieuw de deuren op een andere locatie in Kopenhagen. Keukenbouwer Maes Inox uit Harelbeke is nu volop bezig om de vijf keukens af te werken die in de zaak van chef René Redzepi zullen geïnstalleerd worden. De exclusieve 'service-kitchen' moet het paradepaardje worden. "De klanten gaan toekomen in het restaurant en ze gaan die mooie, open keuken zien. De andere vier keukens, zoals de afwaskeuken of de voorbereidingskeuken, zullen meer achteraan in de zaak liggen", vertelt Pauwel Lowette, zaakvoerder bij Maes-Inox. "Wij mogen echt heel weinig vertellen over de keukens. Dat maakt deel uit van onze vertrouwensrelatie. Wij werken ondertussen al zes jaar samen met 'Noma' en de eerste keukeninstallatie dateert al van vier jaar geleden."

Wij respecteren de zwijgplicht tot op het moment van de opening. Daarna gaan we met heel veel fierheid naar buiten brengen wat het exclusieve karakter is van die 'service kitchen'.

Pauwel Lowette - Zaakvoerder bij Maes Inox

'Noma' was jarenlang het beste restaurant ter wereld. Nu bouwen ze een volledig nieuw restaurantconcept en daarom is die geheimhouding zo belangrijk. "Ze zijn bang om gekopieerd te worden", zegt Lowette. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!