Het Lekkere Westen - Michaël op culinaire zoektocht in Oostende-Bredene-De Haan
di 14 okt. - 0:42
Het Lekkere Westen is een reeks smakelijke fiets- en wandeltochten van Westtoer langs de heerlijkste adresjes in West-Vlaanderen. Reporter Michaël Janart probeert wekelijks één van de routes uit, met een gezonde honger naar culinaire kennis en houdt bij één van de adressen halt.
OOSTENDE-BREDENE-DE HAAN
Wist je dat er in Bredene niet één viswinkel is? Maar geen nood, de gemeente ligt op een boogscheut van Oostende, met de befaamde vistrap. Daar is ook de Oesterput, een actieve oesterkwekerij waar je de Ostendaise oester kan proeven. En er zijn meer dan voldoende restaurants in de regio waar de chefs je de lekkerste visgerechten serveren. Le Homard et La Moule bijvoorbeeld van chef Donald Deschagt. Donald heeft een enorme passie voor streekgerechten, waaronder dus Noordzeevis, maar hij gaat ook zelf zijn kruiden plukken in de duinen en maakt zelfs gerechten met zeewier dat hij zelf van de golfbrekers gaat halen.
Keukentip
Zin in een verrassend aperitief? Serveer je gasten dan eens een Gin Tonic met een klein beetje zelfgeplukt zeewier in. Volgens chef Donald hoef je je geen zorgen te maken: alle wier aan onze kust is eetbaar, er kinnen hoogstens wat taaiere exemplaren bijzitten. Goed schoonmaken ook, haal alle zand en steentjes weg, zodat je cocktail niet tussen de tanden knarst.