Het Lekkere Westen - Op culinaire zoektocht in Brugge
ma 17 nov. - 11:51
Brugge is de stad van de sterrenrestaurants, maar ook van de betere speciaalzaken, denk maar aan de kazen van het Diksmuids Boterhuis, de olijfolie van De Olijfboom en de delicatessen van D’s Deldycke traiteurs. Internationaal gezien is Brugge vooral een chocoladestad natuurlijk. Niet onterecht, met vestigingen van Sweertvaegher Pierre Marcolini en Dumon en met BBYB, het gamma babelutte van sterrenchef Bart Desmidt. Minder bekend bij de toeristen, maar des te meer bij de Bruggelingen is Spegelaere, één van de oudste nog bestaande chocoladezaken van de stad. Ze maken er de befaamde chocoladedruiventrossen, gevuld met marsepein of praliné. Een vaste waarde op heel wat Brugse feesttafels.
Keukentip
Je neus dichtknijpen om beter te smaken? Yep! Dat is toch wat chocolatier Jan Spegelaere voorstelt. En het werkt dus als volgt: je knijpt even je neus dicht, stopt een praline in je mond, laat die even smelten en neemt dan een flinke teug adem. In één klap zal je een explosie van aroma’s ervaren en meer dan ooit kunnen genieten van je chocolaatje.