Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Het Lekkere Westen - Op culinaire zoektocht in Brugge

ma 17 nov. - 11:51

Deze week zit Michael in Brugge, bij chocolatier Speghelaere. De gelukzak!

Brugge is de stad van de sterrenrestaurants, maar ook van de betere speciaalzaken, denk maar aan de kazen van het Diksmuids Boterhuis, de olijfolie van De Olijfboom en de delicatessen van D’s Deldycke traiteurs. Internationaal gezien is Brugge vooral een chocoladestad natuurlijk. Niet onterecht, met vestigingen van Sweertvaegher Pierre Marcolini en Dumon en met BBYB, het gamma babelutte van sterrenchef Bart Desmidt. Minder bekend bij de toeristen, maar des te meer bij de Bruggelingen is Spegelaere, één van de oudste nog bestaande chocoladezaken van de stad. Ze maken er de befaamde chocoladedruiventrossen, gevuld met marsepein of praliné. Een vaste waarde op heel wat Brugse feesttafels.

Keukentip

Je neus dichtknijpen om beter te smaken? Yep! Dat is toch wat chocolatier Jan Spegelaere voorstelt. En het werkt dus als volgt: je knijpt even je neus dicht, stopt een praline in je mond, laat die even smelten en neemt dan een flinke teug adem. In één klap zal je een explosie van aroma’s ervaren en meer dan ooit kunnen genieten van je chocolaatje.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet