Honden doodziek na tekenbeet in Beveren-Aan-De-IJzer

vrijdag 9 februari 2018 - 16:44
Alveringem, tekenbeet, honden
Hondeneigenaars in de Westhoek zijn best alert, want in het natuurgebied De Broekmolen, dat is in Beveren-Aan-De-IJzer, zijn voor het eerst in ons land honden besmet geraakt met de parasiet babesia. Honden worden daar erg ziek van, en ze kunnen zelfs sterven.

Ze lopen de parasiet op door een beet van een zuiderse teek, die nog maar een tijdje voorkomt in België. Dierenarts Julie Slabbinck uit Izenberge redde vorige week nog een border collie van de dood. Hondeneigenaars houden hun dieren best goed in de gaten.
 

De honden krijgen last van hoge koorts, sufheid en donkere urine. Hun rode bloedcellen gaan kapot en de hond kan sterven. Ik kon er gelukkig twee redden.

Dierenarts Julie Slabbinck

Hondenbaasje Adeline Staelen had het al twee keer zitten. In november kon haar hond op het nippertje gered worden. En ook vorig weekend had één van haar border collies een tekenbeet te pakken. Ook die hond overleefde het. Adeline waarschuwt iedereen die met z'n hond gaat wandelen daar in natuurgebied De Broekmolen in Beveren-Aan-De-IJzer.
 

De teken laten zich vallen op de hond. En dan bijten ze. Check zeker de vacht van je hond na elke wandeling.

Hondenbaasje Adeline Staelen
Alveringem, honden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!