In Brugse "Rage Room" moet alles kapot!

maandag 11 februari 2019 - 08:57
Florence Depauw
In Brugge is de allereerste "Rage Room" van België geopend. Dat is een kamer waar je letterlijk alles kapot mag slaan.

Ooit al eens zo boos geweest dat je een vaas op de grond wilde gooien? Of dat je gewoon iets wou kapotslaan? Het kan vanaf nu, tegen betaling, in Brugge. "Wreck it" is de allereerste "Rage Room" van ons land. Alles speelt zich af in een herenhuis in Brugge en er is maar 1 regel: alles moet kapot. "Klanten kunnen kiezen uit 3 pakketten", zegt oprichter Michaël Bernaert uit Blankenberge. "In het eerste pakket bied ik kleinere huisspullen aan, zoals borden of glazen. Het tweede pakket is waar je allerlei elektronisch gerief kapot kan slaan. Het laatste is eigenlijk de kers op de taart: een volledig interieur aan diggelen slaan dat bijvoorbeeld lijkt op je eigen slaap- of woonkamer."

 Masker en harnas

"Eerst geef ik een korte briefing aan de mensen die zich willen komen uitleven", zegt Michaël. "Daarna krijgen ze een masker en een harnas om zich te beschermen. Ik leg ook telkens de favoriete muziek van de persoon op, zodat ze zich volledig kunnen laten gaan.

Niet voor gefrustreerde mensen

"Een "Rage Room" is niet direct geschikt voor mensen met een frustratieprobleem", vertelt Michäel nog. "Het zal zeker geen problemen oplossen. Je treedt dankzij de "Rage Room" gewoon uit je comfortzone en krijgt daardoor een heel speciaal gevoel. Als je een lastige dag hebt gehad op het werk en je komt hier alles kort en klein slaan, dan voel je je meteen opgelucht."

Spullen uit containerpark

"Ik ga hier en daar spulletjes en meubels ophalen bij mensen die het kwijt willen", zegt Michaël. "Op die manier moeten ze niet naar het containerpark rijden en draag ik bij aan de duurzaamheid van dit project. Maar toegegeven: ik ben eigenlijk maar een tussenstap, want alle scherven en brokstukken moeten uiteindelijk toch naar het containerpark."

Een bezoekje aan de "Rage Room" kan vanaf 22 euro 50.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!