Infomarkt voor "Ring rond Middelkerke"

dinsdag 14 mei 2019 - 16:11
Florence Depauw
Infomarkt voor "Ring rond Middelkerke"
Foto: Radio 2
In Middelkerke kan je op dit moment naar de plannen gaan kijken voor de nieuwe weg rond de gemeente. Een ring rond Middelkerke zou je het kunnen noemen. Dat is nodig om het toeristische centrum van de kustgemeente te ontlasten.

Als je nu van de autostrade komt, moet je eerst langs een kronkelweg rijden, dwars door de gemeente om in het centrum te geraken. Maar dat zorgt op drukke dagen voor heel wat files. De nieuwe weg rond de gemeente moet dat oplossen. Er zijn een aantal mogelijkheden voor de NIEUWE weg en die zijn vandaag voorgesteld. "Persoonlijk vind ik de nieuwe baan een goed idee. Ikzelf woon in de Spermaliestraat en daar kan het enorm druk zijn, omdat iedereen via die weg naar het centrum rijdt. Door de nieuwe baan zal het daar dus minder druk worden en zal er ook minder verkeer in het algemeen zijn."

Boze landbouwers

Op de infomarkt waren er ook heel wat landbouwers. Zij vrezen op de een of andere manier voor een stuk onteigend te worden. "Kiest men een ontsluitingsweg ten westen van de Slijpebrug, dan worden we links van de hoeve getroffen", zegt landbouwer Geert D'Hoore. "Kiest men voor een ontsluitingsweg ten oosten van de Slijpebrug, dan worden we rechts van de hoeve getroffen. Iedere keer ben ik dus verliezende partij. Dat is verspilling van landbouwgrond, natuur, hinterland en belastinggeld."

Suggesties?

Wie nog suggesties of ideeën heeft, heeft nog twee maanden de tijd om die te laten weten. De bouw van de nieuwe baan zou ten vroegste over 5 jaar kunnen starten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!