Is de bodem van de Kasselrijbeek in Vichte vervuild?

maandag 11 februari 2019 - 14:34
Luc Vanhauwaert
Kasselrijbeek in Vichte vol stookolie van Molecule
Of de boorden en de bodem van de Kasselrijbeek in Vichte vervuild zijn, is iets wat vanaf vandaag wordt uitgezocht. Er zijn stalen genomen door de gemeente Anzegem en ook OVAM komt stalen nemen. Gisterenochtend ontdekte een wandelaar stookolie in de beek.

Heeft de stookolie die in de Kasselrijbeek is beland ook vervuiling van de boorden en de bodem van die beek veroorzaakt? Vanaf vandaag wordt dat nagetrokken.

Als de bodem van de beek vervuild is, zal die moeten gesaneerd worden.

Gino Devogelaere, burgemeester van Anzegem

Molecule

De vervuiling komt van een ondergrondse stookolietank van winkelcentrum Molecule. Daarin was een lek. Gisteren heeft de brandweer de olievlek ingedamd met zandzakjes en een gespecialiseerde firma kwam de stookolie weghalen. Er is ook al heel wat stookolie weggespoeld omdat het zoveel heeft geregend, zegt burgemeester Gino Devogelaere. 

Stalen

Intussen zijn de zandzakjes weggenomen door gemeentearbeiders en heeft personeel van de gemeente Anzegem ook stalen genomen van de boorden en de bodem. Ook de openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM neemt nog stalen. Als de bodem vervuild is, dan moet de beek gesaneerd worden, zegt burgemeester Gino Devogelaere

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!