Jeugdraad Ieper in bres tegen braindrain uit Westhoek

vrijdag 25 januari 2019 - 06:56
Stefaan Struyve
Foto: Radio 2
Jongeren die na hun studies blijven "plakken" in hun studentenstad: 't is een gekend probleem, zeker in de Westhoek. De welbekende braindrain: veel jongeren keren na hun studentenjaren in Gent en Leuven niet meer terug naar hun geboortestreek om er te werken. De jeugdraad van Ieper maakt zich daar ook zorgen over en organiseert daarom nu een jobbeurs.

De Ieperse jeugdraad organiseert op 4 februari een jobbeurs in CC Het Perron. Tot nu toe hebben 35 bedrijven uit de regio zich aangemeld om er aanwezig te zijn. De jeugdraad wil werkzoekenden, leerlingen en studenten een duidelijk beeld geven van de aantrekkelijke jobs en ondernemingen in de eigen streek.

Op die manier willen ze een antwoord bieden op de veelbesproken braindrain in de Westhoek. "Als jongeren het aanbod in de Westhoek kennen bij het vertrek naar de studentensteden, zullen ze sneller geneigd zijn om terug te keren naar de streek en naar het lokale aanbod te kijken bij het zoeken van een stageplaats of een eerste baan."

 

In onze streek zijn is er een mooi aanbod van aantrekkelijke jobs voor jongeren 

Tom Nottebaere - voorzitter jeugdraad Ieper

Workshops

Daarnaast wil de jeugdraad werkzoekenden en jongeren de verschillende mogelijkheden tonen om een succesvolle loopbaan uit te bouwen: als werknemer of als zelfstandige. Er zijn op de jobbeurs ook workshops, o.a. leren solliciteren, een CV leren opstellen of werken aan keuze-stress.

Daarenboven wordt “werken dicht bij huis” steeds belangrijker voor veel werknemers. Een goede work-life-balance is soms doorslaggevend bij het vinden van een geschikte baan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!