Jong CD&V protesteert met verfborstels tegen extra parkeerplaatsen

dinsdag 8 oktober 2019 - 15:45
Florence Depauw
Lede Jong CD&V en verfborstels
Foto: Radio 2
Het stadsbestuur van Ieper wil 57 extra parkeerplaatsen maken op De Leet in Ieper. 57 meer dan in het oorspronkelijke plan voor de vernieuwingen van De Leet. Dat is een plein in het centrum. Jong CD&V gaat niet akkoord en heeft maandagavond actie gevoerd tegen de plannen. 

De leden van Jong CD&V probeerden net voor de gemeenteraad verfborstels mee te geven aan alle gemeenteraadsleden van de meerderheid. Aan de burgemeester gaven ze een pot witte verf mee. Ze zijn er niet over te spreken dat de nieuwe meerderheid het plan van de CD&V uit het vorige stadsbestuur aanpast.

Geen inspraak

"Zelfs de Ieperlingen krijgen geen inspraak", zegt Jordy Dehaene van Jong CD&V. "In heel wat verkiezingsprogramma's stond de boodschap van autoluwe kernen. We vinden het jammer dat, in tegenstelling tot heel wat andere steden zoals Mechelen, Gent en Antwerpen, wij de omgekeerde beweging maken en er opnieuw extra parkeerplaatsen zullen worden toegevoegd. In tegenstelling tot de plannen van het vorige stadsbestuur waar er meer ingezet ging worden op randparkings."

Niet alles is slecht

Jong CD&V zegt dat niet alles slecht is aan de nieuwe plannen voor De Leet. "De vervanging van waterbakken door waterfonteinen is wel een goed idee", zegt Jordy Dehaene.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!