Jongen uit Gullegem die overleed aan hartfalen wordt woensdag begraven

donderdag 12 september 2019 - 16:41
Florence Depauw
Een bloem
De uitvaart van de 13-jarige jongen die dinsdagmiddag is overleden aan een hartfalen is woensdag om half elf in een aula in Sint-Elooiswinkel. De jongen was op school, voelde zich niet goed en mocht van de directie en zijn ouders naar huis fietsen. Toen de papa thuiskwam, was zijn zoon al overleden.

De hulpdiensten zijn nog naar het huis van de jongen gereden, maar konden daar niets meer doen. De jongen is gestorven aan hartfalen. Vorig weekend was hij al eens onwel geworden. Hij is toen met zware hoofdpijn op de spoed beland, maar daar vonden de dokters geen oorzaak.

Verdere onderzoeken

De dokters planden later nog wat onderzoeken in om de oorzaak van de zware hoofdpijn te achterhalen. Ondertussen mocht de jongen naar huis. Hij mocht wel niet meer voetballen, omdat dat een zware inspanning is. Naar school fietsen mocht wel nog.

Rouwregisters

"We hebben vandaag alle trainingen afgelast", zegt Jean-Pierre Laverge van FC Gullegem. "Vanaf vanavond zal er ook een rouwregister in de kantine liggen. Vrijdagavond om 18.00 uur is er ook een bijeenkomst met een psycholoog. Hij zal een groepsgesprek houden met de spelers, trainers en afgevaardigden." De jongen ging naar school in het Provinciaal Technisch Instituut van Kortrijk. Alle derdes van zijn klas zijn gisteren opgevangen. Op de volledige campus hielden ze ook een minuut stilte. Ook in de school ligt een rouwregister. Daar kunnen de leerlingen een boodschap achterlaten.

FC Gullegem

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!