Kama in Nieuwpoort, Sandra Bekkari in Oostende, Michel Wuyts in De Panne: BV's kiezen hun plekje aan de kust

dinsdag 29 oktober 2019 - 10:34
Barbara Dejonckheere
Christel Van Dyck bij haar fotoframe in Westende
Foto: Westtoer
Tien Bekende Vlamingen zetten hun favoriet plekje aan de kust in de kijker. In elke kustgemeente staat een fotoframe met daarop een korte zin die hun liefde voor die badplaats weergeeft.

In elke kustgemeente presenteert een Bekende Vlaming een favoriete fotoplek met zee, strand en duinen als decor. De plekjes zijn ingekaderd in een grote, duurzame fotoframe. Voor het publiek vormen de tien plaatsen een mooi decor voor een fotomoment. Westtoer, het provinciebedrijf dat het project lanceert, wil toeristen en inwoners inspireren om foto’s te nemen en te delen op sociale media.

Kamagurka in Nieuwpoort

Kamagurka koos een plek in Nieuwpoort. "Nieuwpoort is mijn geboortestad", zegt hij.  "Ik ben opgegroeid in de buurt van de havengeul. Een bijzondere plaats. Vroeger was er daar niks, er mochten zelfs geen auto's rijden. Een ideale plek om er te ravotten. Er is veel veranderd, maar het is er bijzonder mooi geworden."

Christel Van Dyck in Westende

Radio 2-presentatrice Christel Van Dyck koos haar plekje vlakbij het gebouw "De Rotonde" in Westende. "Mijn fotoframe staat aan het gele standbeeld", zegt ze. "Als je erdoor kijkt, zie je de zee en de duinen. Een prachtige plek, want telkens ik er kom, zijn de kleuren van de zee daar anders." De BV's mochten ook een korte zin kiezen die op het fotoframe is geplaatst. Christel Van Dyck: "Ik koos voor "Westende is mijn favoriete energiereep." Ik kom er tot rust, maar tegelijkertijd krijg ik er ook energie door."

Favoriete plekjes

Welke BV heeft waar een favoriet plekje? Ex-Miss België Joke van de Velde in Knokke-Heist, presentator Kurt Van Eeghem in Zeebrugge, weerman David Dehenauw in Blankenberge, striptekenaar Merho in De Haan-Wenduine, voetballer Brandon Mechele in Bredene, voedingsgoeroe Sandra Bekkari in Oostende, Radio 2-presentatrice Christel Van Dyck in Middelkerke-Westende, Cartoonist Kamagurka in Nieuwpoort, zanger Ozark Henry in Koksijde-Oostduinkerke en sportjournalist Michel Wuyts in De Panne.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!