Kimmer Coppejans op Australian Open: "Het is zeker niet gezond, maar het is de juiste keuze om door te gaan."

woensdag 15 januari 2020 - 08:21
Tom Van Gijsegem
Foto: Belga
Oostendenaar Kimmer Coppejans voelt zelf de gevolgen van de slechte luchtkwaliteit door de bosbranden in Australië, maar vindt wel dat het tennistoernooi niet moet stopgezet worden.

Kimmer Coppejans speelt er de kwalificaties voor het toernooi dat later deze week begint. Hij presteert er goed, want won al zijn 2de wedstrijd. Niet evident met zo'n slechte luchtkwaliteit. Een Sloveense speelster stopte gisteren met spelen omdat ze te veel moest hoesten. Vandaag had Kimmer er geen last van, maar gisteren wel. "Gisteren was de rook veel erger. Toen mijn coach en ik 's avonds weer op het appartement waren, voelden we het allebei aan onze luchtwegen. Mijn coach had niet gesport, gewoon rondgewandeld. Gezond kan het dus niet zijn."

Juiste keuze

Kimmer probeert zich aan te passen aan de omstandigheden. "Als het te erg is, kan ik binnen trainen. Het is ook goed dat de organisatie rekening houdt met de luchtkwaliteit en schuift met het speelschema als het te erg is." Hij heeft begrip voor de keuze van de organisatie om het toernooi niet stop te zetten. "Want je kan niet weten hoelang dit nog zal duren. De planning van al die toernooien is moeilijk aan te passen. Ik denk dat ze de juiste keuze maken, maar hopelijk heeft dit geen slechte gevolgen naar later toe."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!