Kleinste kerstboom van 't land staat wellicht in Marke

dinsdag 10 december 2019 - 11:46
Florence Depauw
man poseert met kleinste kerstboom in zijn hand
Foto: Radio 2
Mario Vandenberghe uit Marke heeft waarschijnlijk de allerkleinste kerstboom van het land. Het boompje is maar tien centimeter groot. "Het moet niet altijd de grootste kerstboom zijn die met alle aandacht gaat lopen", zegt Mario.

Mario Vandenberghe uit Marke bij Kortrijk heeft vandaag zijn kerstboom gezet en versierd. Daar had hij niet veel werk aan. De boom is maar tien centimeter groot. "Ik vond het kleine boompje tijdens een fietstocht op vakantie", zegt hij. "Ik besloot het mee te nemen en in mijn tuin te planten. En zoals je ziet: de boom groeit en ziet er gezond uit."

Kleinste kerststal

"Ik hou van kleine dingen", lacht Mario. "Zo kreeg ik van mijn dochter een hele kleine kerststal uit Mexico. Het is misschien wel het kleinste stalletje ter wereld. Alle popjes zitten erin: Jozef, Maria, Jezus en de schaapjes. Ik heb de kleine kerstboom naast de stal geplaatst. Sommige mensen denken misschien dat het belachelijk is, maar ik vind dat het er leuk uitziet."

Reportage

Beluister hieronder de radioreportage. Zin om een video te bekijken? Dan kan dat op de Facebookpagina van Radio 2 West-Vlaanderen.

Radio 2 West-Vlaanderen
Kleinste kerstboom van het land staat wellicht in Marke

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!