Kleuters school Blankenberge naar andere refter na ongeval

dinsdag 12 februari 2019 - 12:48
Michaël Janart
In d'Oefenschool in Blankenberge eten de kleuters voortaan in een andere eetzaal. Vrijdag gebeurde er een ongeval in de school. Drie kleuters kregen warm water over zich heen van een warmhoudtoestel, een zogenaamde bain-marie. Heel wat leerlingen en personeelsleden zijn nog onder de indruk en de school wil hen niet onnodig met het ongeval confronteren.

Vier dagen nadat drie kleuters zwaar verbrand raakten op d’Oefenschool in Blankenberge heeft de directie verschillende maatregelen genomen. De eetkar met warmhoudtoestel is verbannen uit de school en de kleuters wisselden van eetzaal met de oudere leerlingen. “Op die manier worden de kindjes niet meer geconfronteerd met de omstandigheden van het ongeval”, zegt directeur Lindly Van Reck. 

Veiligheidsvoorschriften nageleefd

Nochtans bleek uit intern onderzoek dat aan alle veiligheidsvoorschriften was voldaan. “Ook met het toestel, dat we pas recent kochten, was alles in orde. Tijdens het incident waren trouwens voldoende toezichters aanwezig. Het is verschrikkelijk wat er gebeurde, maar het ging om een ongeluk”, zegt schooldirecteur Lindly Van Reck. De beslissing om de mobiele eetkar niet meer te gebruiken werd vooral genomen om leerlingen en leerkrachten niet meer onnodig te confronteren met de gebeurtenissen.

Twee kinderen nog in ziekenhuis

Van de drie getroffen kindjes verblijven er nog steeds twee in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. Lander en Diego (3) liepen beide zware verwondingen op en zijn volledig ingepakt. Hun herstel zal nog lange tijd duren.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!