Knokke-Heist voert bikiniboete in

donderdag 12 september 2019 - 08:26
Wim Poté
Foto: Radio 2
Knokke-Heist heeft genoeg van toeristen in "marcelleke" of zwemkledij op de zeedijk. Toeristen die zich daar in zwembroek of bikini op de zeedijk vertonen riskeren voortaan een GAS-boete.

Knokke-Heist had afgelopen zomer op de straat naast de zeedijk al aanduidingen geschilderd om erop te wijzen dat iedereen die van het strand komt best in "gewone tenue" landinwaarts wandelt. Maar de gemeente gaat nu een stap verder en gaat ook GAS-boetes uitschrijven voor wie op de dijk of daar voorbij in bikini of zwembroek rondloopt.

(lees verder onder de foto)

Kwaliteit

De stad werkt aan een kwaliteitsplan dat de deftige uitstraling van de gemeente moet garanderen. Daarbij kunnen toeristen die in zwemkledij op de Zeedijk lopen of een maaltijd nuttigen beboet worden. Het gaat om een boete van 250 euro.  "Als mensen zich niet kunnen gedragen, gaan we hard optreden. Het was hier bij momenten een circus deze zomer", zegt schepen van Toerisme Anthony Wittesaele.

Stilte!

Het plan betekent ook slecht nieuws voor de strandbars. Zij mogen vanaf 2020 niet geen muziek meer draaien op het strand. De laatste jaren werd de muziekgrens al teruggeschroefd van 85 db naar 75 db. "Moest iedereen zich aan de regels houden, dan was dit niet nodig. Maar als uitbaters niet willen luisteren, dan kunnen we niet anders", reageert burgemeester Leopold Lippens.

Nachtclub

"Een strandbar moet een plaats zijn waar de mensen iets kunnen drinken in alle rust. Het strand is geen nachtclub. Met het muziekverbod willen we de rust terugbrengen voor iedereen." Strandbars mogen ook niet langer hapjes verkopen op het strand. Alleen koude hapjes die gratis worden aangeboden bij een drankje, worden nog toegelaten.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!