Komt topman naar Zeebrugge?

vrijdag 8 februari 2019 - 14:01
Veerle Deblauwe
Het gerucht doet de ronde dat Elon Musk, de topman van Tesla, onderweg zou zijn naar de haven van Zeebrugge om de lading te inspecteren die daar deze week is aangekomen. Bij de haven zelf hebben ze, op vraag van Musk, zwijgplicht.

Tesla is het Amerikaanse merk van elektrische auto's. De excentrieke topman Elon Musk staat bekend om zijn visionaire en vernieuwende ideeën, maar ook om z'n opvliegende karakter. Musk zou nu dus op komst zijn naar de haven van Zeebrugge, om de lading Tesla's te inspecteren die daar deze week is aangekomen. Vanuit Zeebrugge zullen de auto's dan verder over Europa verdeeld worden.

Tesla wil de volledige controle over de communicatie.

Havenbaas Joachim Coens

Grote vis, maar mondje dicht

Voor de haven is dit een heel belangrijke, nieuwe opdracht. Want daardoor komen er zo'n 50 jobs bij. Maar niemand in Zeebrugge mag ook maar iets over de samenwerking met Tesla zeggen. Haventopman Joachim Coens heeft zich toch gewaagd aan een interview vanmorgen, bij onze collega's van Radio 1. Daarin vertelt hij dat de haven een vertrouwelijkheidsclausule heeft ondertekend. "Ik begrijp het wel", zegt hij. "Tesla is heel beursgevoelig en wil de volledige controle over de communicatie. Anderzijds begrijp ik ook dat veel mensen bij ons in de haven fier zijn en daar af en toe graag eens mee uitpakken."

Musk zou met zijn privéjet onderweg zijn. Maar doordat het zo'n groot geheim is, zullen we wellicht nooit weten of hij daar ook echt is geweest ...

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!