Kortrijks toestel om huid te onderzoeken wint belangrijke designprijs

donderdag 23 januari 2020 - 10:19
Michaël Janart
Foto: Barco
Technologiebedrijf Barco uit Kortrijk heeft een Henry Van De Velde-prijs gekregen voor innovatie en design. Dat is de belangrijkste designprijs van Vlaanderen. Barco kreeg de prijs voor een draagbaar toestel waarmee dermatologen de huid kunnen analyseren en nauwkeurig de evolutie kunnen bijhouden van onder meer vlekjes. 

De Oscar van het design wordt hij wel eens genoemd, de Henry Van De Velde-prijs. Het is dus een zeer prestigieuze prijs voor ontwerpers. En het Kortrijkse technologiebedrijf Barco mocht er dit jaar één in ontvangst nemen. Barco ontwierp een draagbaar toestel waarmee dermatologen de huid kunnen onderzoeken. Jana De Cock van Barco:  "Het toestel heeft een schermpje dat je kan vergelijken met een smartphone. De dokter zet het toestel op de huid en kan er dan foto's mee nemen. Die foto's kan hij dan gebruiken om de huid te analyseren, maar ook om bepaalde letsels op te volgen. Bij een volgende bezoek kan hij bijvoorbeeld kijken in hoeverre een huidvlekje gegroeid is of veranderd."

Ook communicatiecampagne en lamp in de prijzen

In de categorie Grafische communicatie won Stijn D'hondt uit Anzegem omdat hij heel duidelijk gecommuniceerd heeft over de toekomst van het fly-over viaduct in Gent. Het bedrijf Rotorgroup uit Oostende won een Henry Van de Velde prijs in de categorie Habitat met een designlamp die je kan dimmen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!