Kunstwerk Wim Delvoye vindt nieuwe thuis in Middelkerke

donderdag 16 mei 2019 - 17:05
Marie Reynaert
Foto: Radio 2
De Middelkerkse zeedijk heeft er een nieuwe attractie bij. De "FlatbedTrailer" is het broertje van de "Caterpillar 5", een ander kunstwerk van Delvoye. Samen vormen de twee een nieuw, samengesteld kunstwerk.

De gotische vrachtwagen met oplegger "FlatbedTrailer" werd vandaag van Melle naar Middelkerke overgebracht. Dat gebeurde met een speciaal transport. Het duurde letterlijk uren voor het transport met daarop het gigantische kunstwerk in de kustgemeente aankwam. Het kunstwerk stond in het beeldenpark van Delvoye in Melle maar moest daar weg omdat de kunstenaar geen vergunning had aangevraagd voor de betonnen sokkel onder het kunstwerk.

Op de zeedijk van Middelkerke stond al een kunstwerk van Delvoye, de "Caterpillar 5", een restant van één van de voorbije edities van het kunstenfestival Beaufort. De oplegger wordt op de "Caterpillar" gelegd, het nieuwe samengestelde kunstwerk is nu 21 meter lang.

Verbetering

Delvoye zelf bleek uiteindelijk best tevreden met de nieuwe standplaats voor zijn kunstwerk. "Hier is er tenminste nog een stukje ongerepte natuur, zonder appartementsgebouwen en met echte duinen en een mooi zeezicht. Het is hier prachtig. Eigenlijk is het een verbetering. Meer mensen zullen het werk zien. Het is alleen maar jammer voor mij, dat ik nu in de file moet gaan staan om mijn eigen werk te zien."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!