Laat je inenten tegen griep en win 5 dagen verlof

maandag 21 oktober 2019 - 11:59
Tom Van Gijsegem
Foto: Radio 2
In Roeselare kunnen personeelsleden van het zorgbedrijf Motena 5 extra vakantiedagen winnen als ze zich laten inenten tegen de griep. In totaal werken er 800 mensen in de kinderopvang, het woonzorgcentrum of de thuiszorg.

Elk jaar laten steeds meer personeelsleden van Motena zich inenten, maar dit jaar streven ze naar 70 %. Om dat te kunnen bereiken bedachten ze een speciale actie. Niet iedereen krijgt die vakantiedagen, maar heeft wel een kans. Er wordt één persoon uitgeloot die een week vakantie wint.

Lager besmettingsrisico

Schepen en voorzitter van het Zorgbedrijf Roeselare Bart Wenes vindt het de kost zeker waard: "De kans op griep is verlaagd bij het personeel zelf en ook het besmettingsrisico is gereduceerd, dat is een belangrijke winst."

Jana Durnez heeft zich vanmorgen laten inenten en vindt het een leuk initiatief. Zij werkt in het rusthuis De Zilverberg: "Zo wordt de medewerker gemotiveerd om het te doen, want we komen voortdurend in contact met kwetsbare ouderen. Hoe meer wij ons laten vaccineren, hoe beter voor ons, maar ook voor onze bewoners."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!