Loketten minder lang open in acht West-Vlaamse treinstations

woensdag 12 juni 2019 - 06:49
Marie Reynaert
Foto: Radio 2
Ook bij ons zullen vanaf 5 augustus de openingsuren van de loketten in treinstations veranderen. Dat is het geval in de stations van Torhout, Ieper, Lichtervelde, Tielt, De Panne, Poperinge, Oostende en Blankenberge. Door het succes van de NMBS-app, de website en de automaten kopen steeds minder reizigers een ticket aan het loket.


Vooral in kleinere stations is de impact groot. "Het is een logische evolutie", zegt Bart Crols van NMBS. "Mensen kopen tegenwoordig meer online dan vroeger." Het aantal transacties per uur is dan ook onder de minimumdrempel gezakt. "Het zou bizar zijn om werknemers aan het loket te laten zitten als er vaak geen klanten zijn." Vorig jaar werden twee derde van de tickets digitaal, online of via een automaat verkocht.

Het zou bizar zijn om werknemers in een loket te laten zitten als er vaak geen klanten zijn.

Woordvoerder NMBS Bart Crols

Wijzigingen in acht stations

In de stations van Torhout, Ieper en Lichtervelde zullen de loketten op zondagvoormiddag dicht blijven. In Torhout zullen de loketten tijdens de week ook over de middag sluiten. In De Panne en Poperinge veranderen de openingsuren. In Oostende en Blankenberge zullen de loketten tijdens de week en in het weekend 's avonds een half uur vroeger sluiten.

Op de website van de NMBS kan je zien wat er voor jou verandert.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!