Lookalike springt omdat Philippe Geubels niet durft

donderdag 5 september 2019 - 08:03
Jens Lemant
Na de sprong
Foto: Radio 2
In de eerste aflevering van de nieuwe reeks "Geub" rond komiek Philippe Geubels was ook Jimmy Thys uit Middelkerke te zien. De lookalike van Geubels speelde mee als stand-in voor een opname over een parachutesprong.

Op Eén loopt op dit moment een nieuwe televisieserie rond de figuur van komiek Philippe Geubels. In "Geub" is het fictieve leven van Geubels te zien waarin hij allerlei stoten meemaakt. Voor de eerste aflevering moest Philippe Geubels uit een vliegtuig springen met een parachute maar daarvoor zocht de productie een lookalike, Jimmy Thys uit Middelkerke: "Ik ben ook kaal, heb een bril én de moppen, die lukken ook wel", grapt Jimmy.

Geubels durft niet springen

Jimmy Thys deed ooit mee aan een lookalikewedstrijd: "In 2014 heb ik meegedaan én ik heb die wedstrijd ook gewonnen. De mensen die daar aan meewerkten, zitten nu ook in de productie van de serie en zo zijn ze snel bij mij terechtgekomen. Ik heb geen idee waarom Geubels niet durfde springen. Hij gaf aan dat hij het liever niet wou doen, dus ging men op zoek naar een vervanger en zijn ze bij mij terechtgekomen."

Lookalike Jimmy Thys is nog één keer te zien in "Geub" in de laatste aflevering.

Lookalike Jimmy klaar voor de sprong
De échte Geubels met zijn lookalike Jimmy

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!