Man (48) uit Bissegem heeft zes keer levenslang rijverbod

dinsdag 4 juni 2019 - 07:36
Marie Reynaert
Man die in een auto rijdt
Foto: Pixabay
Een man uit Bissegem krijgt een dubbel levenslang rijverbod en dat bovenop het vierdubbel levenslang rijverbod dat hij al had. Ook krijgt hij vier jaar cel en een boete van 16.000 euro. Dat komt omdat hij in januari opnieuw zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol rondreed en een ongeluk veroorzaakte.

In het verleden werd hij al zo'n twintig keer veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs, maar dat had niet veel effect op de man, want in januari deed hij opnieuw hetzelfde. Hij veroorzaakte met de auto van zijn echtgenote een ongeval met stoffelijke schade. De man bleek bovendien dronken. Nauwelijks drie maanden voordien was hij nochtans al zwaar veroordeeld. Hij kreeg toen 3,5 jaar cel, een boete van 32.000 euro en vier keer een levenslang rijverbod.

Niet aanwezig in de rechtbank

De overtreder daagde zelf niet op in de rechtbank, zijn echtgenote wel. Zij werd gedagvaard omdat ze had toegelaten dat de man met haar wagen reed. Maar volgens haar advocaat zou ze toegestemd hebben om te vermijden dat ze het slachtoffer zou worden van huiselijk geweld. De vrouw moet nu een boete van 8.000 euro betalen. Voor haar man loopt de rekening nog hoger op: hij kreeg 16.000 euro boete en moet dus vier jaar naar de cel.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!