Man leent dure sportwagen uit aan vriend ... en die belandt ermee in de sloot

donderdag 13 juni 2019 - 08:43
Bart Segers
Oostduinkerke, ongeval, sportwagen
Foto: Radio 2
In Koksijde is woensdagavond een dure sportwagen in de sloot beland, nadat hij aan het slippen ging en een jogger aanreed. De jogger liep - als bij wonder - geen ernstige verwondingen op. De chauffeur kwam er met de schrik van af ... én met een serieuze rekening. Niet alleen had hij de auto van een vriend geleend, hij bleek ook te veel gedronken te hebben.

De sportwagen, een Maserati GranTurismo, met een nieuwprijs van gemiddeld 115.000 euro, was nog maar net tweedehands gekocht. De nieuwe eigenaar had er zelf amper 50 kilometer mee gereden, maar leende hem even uit aan een vriend, voor een testrit. In de Toekomstlaan in Wulpen, bij Koksijde, liep het fout. De auto begon te slippen, schepte een jogger op en belandde in de gracht. De jogger, een man uit Oostduinkerke, raakte gewond aan het been en de schouders, maar kon zelf de spoeddienst bellen.

Niet onherstelbaar kapot

De bestuurder blies achteraf positief en is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Hij zal later wellicht ook voor de politierechter moeten komen. Eén lichtpuntje: de Maserati raakte niet onherstelbaar beschadigd. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!