Meer snelheidscontroles op R8 Kortrijk

woensdag 11 september 2019 - 08:03
Sofie Pattyn
Meer snelheidscontroles op R8 Kortrijk
Foto: Radio 2
Oppositiepartij Groen wil dat er meer snelheidscontroles komen op de R8 in Kortrijk. Sinds een half jaar mag je er maar 90 km per uur rijden, maar de federale wegpolitie flitste er maar 2 keer.

Een half jaar geleden is de maximumsnelheid van 120 naar 90 km per uur teruggebracht op de R8, de ring van Kortrijk. "De federale wegpolitie flitste er maar twee keer. De eerste keer werden er 245 automobilisten betrapt, zo'n zeven procent van alle gecontroleerde auto's. Toen reed er zelfs iemand 150 km per uur. "Sinds mei is er niet meer gecontroleerd", zegt Groen. De oppositiepartij wil dat er meer snelheidscontroles komen en vraagt zich af of er niet beter een trajectcontrole komt of vaste flitspalen.

Stad Kortrijk wil ook E17 aanpakken

De stad Kortrijk is het eens met Groen en vindt ook dat er te weinig snelheidscontroles zijn op de R8. Schepen Axel Weydts: "Daarnaast zijn we met de stad blijvend vragende partij bij de Vlaamse regering om ook op de E17, het stuk dat onze stad doorsnijdt en waar veel mensen wonen, de maximumsnelheid te verlagen tot 90 km per uur. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en geluidskwaliteit. We gaan dit bepleiten bij de nieuwe Vlaamse regering."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!