Minister Gatz brengt culturele projecten op smaak in West-Vlaanderen

dinsdag 15 januari 2019 - 15:28
Luc Vanhauwaert
Minister Gatz reikt subsidies uit voor projecten van bovenlokaal belang
Subsidies uitdelen lijkt op land- en tuinbouw. Het is altijd een beetje schoffelen en wieden om wat waardevol is te laten groeien. Minister van Cultuur Sven Gatz koos 12 West-Vlaamse organisaties uit de 20 die een aanvraag hadden ingediend om een subsidie te ontvangen. Het geld moet hen helpen om een project te ontwikkelen dat cultuurliefhebbers uit de brede regio kan bekoren.

20 West-Vlaamse organisaties hadden een aanvraag ingediend en 12 hebben ook een bedrag gekregen van minister van cultuur Sven Gatz. Het gaat om projecten die eigenlijk een hele regio kunnen aanspreken. Het laagste bedrag van 2.000 euro gaat naar de organisatie van een vioolweekend. Het hoogste bedrag van 22.500 euro wordt aan drie organisaties uitgekeerd.

Spinrag kleurt buiten de lijntjes

Het gekende Kortrijkse kinderfestival Spinrag kan door een subsidie van 22.500 euro zijn festival meer armslag geven. In de aanloop van het festival worden kinderen uit de regio bezocht in hun scholen en ook tijdens het festival kleurt Spinrag buiten de lijntjes, door bijvoorbeeld cultuur de brengen in instellingen van jeugdzorg. Tweede organisatie die 22.500 euro krijgt is De Zeefabriek in Oostende. Met dat bedrag kan theatermaker Jelle Marteel zijn voorstelling "Spookkind" voor scholen en families verder uitwerken.

Cultuur komt uit de grond

Het derde project dat 22.500 euro krijgt, gaat naar de Roeselaarse vzw Het Portaal, beter bekend als kenniscentrum ARhus. Met diverse partners zal die vzw in Roeselare en Izegem twee circuits organiseren in leegstaande winkelpanden. Daar zal getoond worden wat er met de groenten gebeurt van veld tot bord. Met aandacht voor het erfgoed én voor de toekomst. Het hart van West-Vlaanderen is een toonaangevende regio op het vlak van voedselproductie in Europa. Vooral wat diepvriesgroenten betreft. Het project heet "De tuin van eten, groenten in de vitrine," en zal je kunnen bekijken tijdens de week van de smaak in november. 

Ons project zet de voedingsindustrie in de regio in de kijker. 

Bruno Daems, project De tuin van eten, groenten in de vitrine

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!