Mise en Plage op het strand van Knokke-Heist

donderdag 16 mei 2019 - 11:20
Bart Segers
Knokke-Heist, Mise en Plage, foodfestival, culinair
Foto: Radio 2
Er komt een nieuw culinair festival op het strand van Knokke-Heist: Mise en Plage. Van 21 tot 23 juni zullen topchefs uit de regio en uit Zeeuws-Vlaanderen gerechten klaarmaken met hun voeten in het zand vlak voor het casino. "Dat wordt sowieso fantastisch", zegt Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Sluis. Hij is één van de deelnemende chefs.

Mise en Plage is natuurlijk een knipoog naar de keukenterm: mise en place. Het wordt een culinair festival met lokale topchefs, zoals op Kookeet in Brugge. "Wij gaan er een gerechtje maken met kabeljauw", zegt deelnemende chef Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Sluis. "Met Tom kha kai erbij en citroengras en gember. De andere chefs maken dan weer totaal andere dingen dus het wordt een leuke mix."

Wij gaan een gerechtje maken met kabeljauw, en daar doen we wat Tom kha kai bij en een beetje citroengras en gember. Dat wordt smullen!

Chef Edwin Vinke van De Kromme Watergang
Knokke-Heist, Mise en Plage, foodfestival, culinair

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!