'Museumborrel' voor Sem, Nore, Kasper, Lena, Pixie en Otto

zondag 30 september 2018 - 19:16
Bart Segers
Yper museum, metekindjes
Afgelopen weekend was er in het nieuwe Yper Museum in Ieper een speciaal geboortefeest voor Sem, Nore, Kasper, Lena, Pixie en Otto. Dat zijn de metekindjes van het Yper Museum. Ze zijn alle zes geboren rond de openingsdatum op 1 juli. Het is de bedoeling dat het leven van die kindjes door de jaren heen te beleven zal zijn in het museum. "En we beginnen met de geboortekaartjes en de doopsuiker!"

"Ze hebben van ons allemaal een schatkistje gekregen met hun naam erop", zegt Sandrin Coorevits. Zij coördineert in het nieuwe Yper Museum. "Alles wat er in een jaar voor hen belangrijk is, komt daarin terecht. Zo krijgen bezoekers een beeld van hoe het is om als kind op te groeien in de Westhoek. Elk jaar komt er een 'toonmomentje'."

Mooi Nieuwjaarscentje? 

Het Yper Museum heeft trouwens goed nieuws gekregen. Het is erkend als regionaal museum. Dat betekent dat het jaarlijks een subsidie krijgt van 120.000 euro. Misschien kan er dan wel een mooie Nieuwjaarscent af voor de metekindjes? 

In het begin leggen we geboortespulletjes in het schatkistje. We kunnen er later misschien ook leuke filmpjes in stoppen of een fotoalbum.

Trotse ouders van de museum-metekindjes

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!