Nieuwe wet is goed nieuws voor gamers in Kortrijk

woensdag 6 februari 2019 - 16:17
Luc Vanhauwaert
Nieuwe wet is goed nieuws voor Digital Arts & Entertainment in Kortrijk
Niet alleen de filmsector, maar ook de sector van de computerspelletjes zal in ons land heel binnenkort kunnen genieten van het systeem van de Tax Shelter. De Tax Shelter laat toe dat bedrijven die geld geven aan ontwikkeling van games, dat geld ook mogen aftrekken van de belastingen. De opleiding "Digital Arts & Entertainment" uit Kortrijk is heel blij met de nieuwe wet.

In de kamercommissie "Financiën" is de wet goedgekeurd over de Tax Shelter in de sector van games en computerspelletjes. Dat betekent dat bedrijven die geld geven aan ontwikkelaars van games, dat geld ook mogen aftrekken van hun belastingen. Het systeem is eerder al ingevoerd in de Belgische film en heeft de productie van eigen films en series een hoge vlucht doen nemen. 

Digital Arts & Entertainment

Hogeschool Howest is heel blij met de wet en heeft er ook actief politieke steun voor gezocht. De bacheloropleiding "Digital Arts & Entertainment" van Howest is uniek in België, maar kon tot nu toe weinig kansen bieden aan afgestudeerden in ons land. Eén op de drie studenten gaat in het buitenland werken, maar met de nieuwe wet is de verwachting dat het talent makkelijker in eigen land kan blijven. 

We hopen dat onze studenten door de nieuwe wet vlotter start-ups kunnen creëren in België. 

Regis Le Roy, Howest Kortrijk

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!