Noël stopt na 57 jaar als kapper: "Ik vond mezelf redelijk goed!"

vrijdag 15 maart 2019 - 10:37
Jens Lemant
Foto: Xavier Coppens
Noël Vankeirsbulck uit Lauwe begint vanaf nu aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Na 57 jaar stopt hij als kapper en gaat hij op pensioen. "Ik zou vandaag net hetzelfde doen als vroeger", zegt Noël.

Noël Vankeirsbulck uit Lauwe begon op zijn veertiende aan een avontuur. Hij werd kapper, net als zijn vader: "Mijn vader was in het begin niet blij met mijn keuze. Hij wou van mij een gymnast maken omdat ik het goed deed bij mijn turnclub "De vaste vuist" in Lauwe. Ik wou altijd kapper zijn en na een stage in Kortrijk ben ik zelf een salon begonnen. Een paar jaar was ik even concurrent van mijn eigen vader, maar daarna viel alles in zijn plooi."

Veel trainen

In zijn 57-jarige carrière heeft kapper Noël uit Lauwe veel meegemaakt. Naast het runnen van zijn eigen salon, deed hij ook vaak mee aan wedstrijden: "Je mag niet "boffen" met jezelf maar ik was redelijk goed. Ik heb verschillende kapperswedstrijden gewonnen. Dat was niet zo'n makkelijke periode. Ik had het heel druk met trainen voor de wedstrijden en dan moest ik nog werken in mijn salon én dat van mijn vader", zegt Noël.

Te goedkoop

Als Noël terugblikt op zijn 57 jaar als kapper dan heeft hij geen moment spijt gehad van zijn keuze: "Ik zou zeker hetzelfde gedaan hebben, maar ik zou misschien wat meer gevraagd hebben voor een knipbeurt. Mijn collega's zeiden altijd dat ik veel te goedkoop was. Maar ik vond dat niet zo erg, ik vond het leuk en was content. Het contact met de klanten was me belangrijker."

Je mag niet boffen met jezelf maar ik was redelijk goed

Kapper Noël Vankeirsbulck

Ignace Crombé en Yevgueni

Voetbaltrainer Hein Vanhaezebrouck, Klaas Delrue, de zanger van Yevgueni en Ignace Crombé, allemaal zaten ze in de kappersstoel van Lauwenaar Noël: "Ignace had zeker nog genoeg haar om het elke veertien dagen te laten bijknippen", lacht Noël. De laatste twee weken nam de kapper afscheid van zijn klanten met huis-aan-huis knipbeurten: "Mijn afscheid was moeilijk want ik kwam bij mensen van wie ik soms al meer dan 50 jaar het haar knipte", besluit Noël.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!