Omdat landbouwers in West-Vlaanderen alle steun kunnen gebruiken

donderdag 6 december 2018 - 08:43
Jens Lemant
Radio 2 zet zich in voor "De warmste week" met "De warmste soep". Ook de regioredactie van Radio 2 West-Vlaanderen draagt graag haar steentje bij. Op vrijdag 21 december verkopen we soep in Kortrijk en de opbrengst gaat naar "vzw Boeren op een kruispunt".

Het aantal acties voor "De warmste week" zijn haast niet meer bij te houden ... Iedereen is wel bezig met het bakken van koekjes, het verkopen van sleutelhangers of het aanbieden van diensten voor één van de meer dan duizend goede doelen. Met Radio 2 doen wij er graag aan mee met onze Warmste soep.

Ons goede doel

Met Radio 2 West-Vlaanderen verkopen we op vrijdag 21 december soep in Kortrijk. Meer details over die dag, volgen later. Met de opbrengst willen we met onze regioredactie graag een goed doel steunen dat typisch West-Vlaams is. West-Vlaanderen is de landbouwprovincie en helaas ook een provincie waar problemen moeilijk bespreekbaar zijn. Die twee zitten gecombineerd in Boeren op een kruispunt. Daarom kiest Radio 2 West-Vlaanderen met veel plezier voor die vzw.

"We zijn iedere dag nodig"

"vzw Boeren op een kruispunt" is een hulporganisatie die land- en tuinbouwers helpt die in de problemen zitten. Problemen van verschillende aard, zowel financieel en professioneel, als thuisproblemen in het gezin. Riccy Focke is directeur van de vzw en vertelde bij Jens Lemant in "Start je dag" hoe hard de vzw nodig is: "Elke dag zijn er mensen die plots op een punt staan waar ze dachten nooit te staan. Denk maar aan de droogte van afgelopen zomer. Mensen geraken plots in paniek en dan gaan wij naar hen thuis om te praten en te helpen waar nodig."

Steeds meer nodig

"West-Vlamingen zijn harde werkers, vaak tot aan de limiet maar soms gaan ze erover en dan zijn wij noodzakelijk om te helpen," vertelt Riccy van "Boeren op een kruispunt". West-Vlamingen zijn gekend als bescheiden mensen die moeilijk om hulp vragen: "We zijn 12 jaar bezig maar we merken wel dat het steeds meer bespreekbaar wordt. Bijna 10% van de landbouwers in elke gemeente deed al eens een beroep op ons", besluit Riccy.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!