Omstreden hondenkwekerij in Westrozebeke moet dicht

donderdag 11 oktober 2018 - 14:22
Michaël Janart
In Westrozebeke, bij Staden, heeft de burgemeester een omstreden hondenfokkerij laten sluiten. De fokkerij kwam de voorbije jaren al een paar keer negatief in het nieuws. Bij een nieuwe controle dinsdag bleek dat er alweer veel niet in orde was.

De kwekerij in Westrozebeke kwam een kleine twee jaar geleden voor het eerst in de media na een reportage in het één magazine Pano. De eigenaar importeerde honden uit Slovakije en maakte er met blanco paspoorten en chips zogezegd Belgische honden van. De dieren werden in slechte omstandigheden vervoerd, een groot aantal overleefde de reis niet. Ook ter plekke, in Westrozebeke, was de verzorging verre van optimaal. Er kwam een nieuwe eigenaar en de situatie leek beter. Maar er deden nog altijd verhalen de ronde dat de opvang van de honden niet voldeed aan de normen. Bovendien was de eigenaar niet in orde met zijn papieren.

Controle bevestigt verhalen

Bij een nieuwe controle dinsdag bleek de administratie opnieuw niet in orde. De uitbater is bovendien niet in orde met een aantal voorwaarden voor zijn vergunning. De fokkerij moet nu dicht en de zaakvoerders mogen niet meer heropstarten.

Opvang voor honden

In de fokkerij zitten nog een honderdtal honden. Die moeten tegen december elders opvang krijgen, anders moeten de zaakvoerders een dwangsom betalen.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!