Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Op culinaire zoektocht in het Brugse Ommeland

di 21 okt. - 7:04

Deze week trekt reporter Michaël naar het Brugse Ommeland.

Het Brugse Ommeland is een uitstekende bestemming voor culinaire toeristen. Je vindt er onder meer foie gras van de eendenkwekerij Callemeyn in Bekegem of Romeinse wijn in het Romeins Archeologisch museum van Oudenburg, maar het meest bekende streekproduct is toch wel de mostaard van Wostyn. De familie Wostyn maakt die al tweehonderd jaar en in al die tijd is het recept nog niet veranderd. Topchefs uit binnen- en buitenland zijn er verzot op en hebben in hun keuken één van die authentieke stenen mosterdpotten staan.

Keukentip

Te veel gegeten? Sluit dan je maaltijd maar eens af met een lepeltje straffe mosterd. Volgens Piet Wostyn is dat het ideale digestief. En je kan er nog meer mee. Een compres maken bijvoorbeeld, om op je borst te leggen wanneer je verkouden bent of op een gekneusde arm. Vast staat dat mosterd antibacterieel is. Tijdens de Guldensporenslag werd het zelfs gebruikt om vlees te behandelen - lees: ontsmetten - dat al wat bedorven was.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet