Op culinaire zoektocht in het Brugse Ommeland
di 21 okt. - 7:04
Het Brugse Ommeland is een uitstekende bestemming voor culinaire toeristen. Je vindt er onder meer foie gras van de eendenkwekerij Callemeyn in Bekegem of Romeinse wijn in het Romeins Archeologisch museum van Oudenburg, maar het meest bekende streekproduct is toch wel de mostaard van Wostyn. De familie Wostyn maakt die al tweehonderd jaar en in al die tijd is het recept nog niet veranderd. Topchefs uit binnen- en buitenland zijn er verzot op en hebben in hun keuken één van die authentieke stenen mosterdpotten staan.
Keukentip
Te veel gegeten? Sluit dan je maaltijd maar eens af met een lepeltje straffe mosterd. Volgens Piet Wostyn is dat het ideale digestief. En je kan er nog meer mee. Een compres maken bijvoorbeeld, om op je borst te leggen wanneer je verkouden bent of op een gekneusde arm. Vast staat dat mosterd antibacterieel is. Tijdens de Guldensporenslag werd het zelfs gebruikt om vlees te behandelen - lees: ontsmetten - dat al wat bedorven was.