Oproep Hannelore Bedert: "Volg een reanimatiecursus"

maandag 8 april 2019 - 10:53
Maaike Tijssens
Foto: VRT NWS
Hannelore Bedert uit Deerlijk roept na het verlies van haar man op om een reanimatiecursus te volgen. Begin dit jaar verloor de zangeres haar man aan hartfalen. Ze vindt dat een cursus reanimeren verplicht moet zijn, want te veel mensen weten niet wat te doen in zo'n situatie.

Zangeres Hannelore Bedert doet na het verlies van haar man een oproep om een reanimatiecursus te volgen. "Ik ben tegen een veelvoud aan regeltjes en wetten, maar dit zou verplicht moeten zijn", zegt de zangeres. "Ik troost me soms met het besef dat ik nog alles heb kunnen doen in een poging om hem te redden. Het mocht niet baten, maar ik heb het wel kunnen proberen. Omdat ik wist hoe het moest."

Je vergeeft het jezelf nooit als je niet weet hoe je moet handelen in zo'n situatie.

Zangeres Hannelore Bedert

Onwetendheid

Veel mensen rondom haar hebben sinds de dood van haar man een reanimatiecursus gevolgd. "Te weinig mensen weten hoe ze moeten reageren in zo'n situatie. Terwijl elke seconde telt op zo'n moment", vertelt Bedert. Ze doet dan ook een warme oproep. "Voor ons kunnen jullie even niks doen, maar wel voor iedereen rondom jullie: volg een reanimatiecursus. Enkele uurtjes van je leven, maar je redt er ooit misschien iemand anders zijn leven mee. Natuurlijk helpt reanimeren niet altijd, want elke situatie is anders. Maar wanneer reanimatie wel aan de orde is, dan weet je tenminste hoe je kan reageren. Want ineens is het moment daar en je vergeeft het jezelf nooit als je niet weet hoe je moet handelen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!