DOVO laat oude bom ontploffen in De Haan

vrijdag 15 februari 2019 - 08:44
Florence Depauw
Foto: VRT NWS
Ontmijningsdienst DOVO heeft een oude granaat gecontroleerd laten ontploffen in De Haan. Werknemers van een bouwfirma hadden die bom kort daarvoor gevonden in de voortuin van een ruwbouwwoning in de Stijn Streuvelslaan.

De bom die tot ontploffing werd gebracht in De Haan was een mortiergranaat uit de Eerste Wereldoorlog. "Ze was in slechte staat, dus is er beslist om ze meteen te vernietigen", zegt Dennis Goes van de politie in De Haan. "De ontmijners van DOVO vonden dat het beste, omdat er iets mis leek te zijn met het mechanisme van de granaat."

Perimeter op het strand

"DOVO had beslist om de bom ter plaatse, in De Haan, te laten ontploffen", zegt Goes nog. "Eerst dachten ze om het springtuig in de velden, achter de woonwijk, te laten ontploffen. Maar daarna werd beslist om op het strand tot ontploffing over te gaan. Daar konden ze een ruimere perimeter nemen en de veiligheid van de mensen in de buurt beter garanderen."

20-tal springtuigen

Vorig jaar zijn vlakbij, in de Herman Teirlincklaan in De Haan, ook al eens een 20-tal springtuigen gevonden uit de Eerste Wereldoorlog.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!