Parket wil moeder die drie kinderen vermoordde laten interneren

dinsdag 12 februari 2019 - 10:49
Bart Segers
Varsenare, drievoudige moord, parket, internering
Het parket wil de moeder uit Varsenare die afgelopen zomer haar drie kinderen vermoordde, laten interneren. Dat betekent dat ze voor onbepaalde tijd zou opgenomen worden in een psychiatrische instelling. Volgens de gerechtspsychiaters was de mama zich niet bewust van wat ze deed toen ze haar drie kinderen, tussen drie maanden en vier jaar oud, vermoordde.

Dat kwam mogelijk door een postnatale depressie. De psychiaters zullen volgende maand aan de raadkamer vragen om haar ontoerekeningsvatbaar te verklaren en te laten interneren. Als de raadkamer daarop ingaat, komt er geen publiek proces over de drievoudige moord.

Agenten ontdekken drama

Het drama vond plaats op een zomerse dag eind augustus. De hulpdiensten werden opgeroepen omdat er een auto frontaal op een brugpijler was geknald op de autosnelweg. De mama uit Varsenare zat in die auto. Ze was zo goed als ongedeerd maar ze vertelde meteen dat ze haar drie kinderen thuis om het leven had gebracht. Daar ontdekte de politie dan welk drama zich had afgespeeld. Op 13 maart zal het parket dus zelf de internering vragen van die jonge moeder. Intussen blijft zij in een gesloten psychiatrische instelling.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!