Persoon naar Madison Square Garden

maandag 15 april 2019 - 17:43
Luc Vanhauwaert
Het is nu officieel: op 1 juni zal Delfine Persoon boksen in de mythische Madison Square Garden in New York tegen de Ierse Katie Taylor. Daarvoor is anderhalf uur geleden een contract getekend in Zedelgem én in New-York.

Het staat nu ook op papier: Delfine Persoon zal boksen tegen de Ierse Katie Taylor. De kamp vindt plaats op 1 juni in de mythische Madison Square Garden. Het contract is vanmiddag getekend in Zedelgem en New York. 

De training zal nu anders worden dan tussen de soep en de patatten.

Delfine Persoon, meervoudig wereldkampioene boksen

Voer voor advocaten

Het was advocatenwerk om het contract getekend te krijgen, want dat gaat ook over sponsors en tv-rechten, maar nu het op papier staat, is Delfine opgelucht. Persoon was al tien maal wereldkampioene lichtgewichten bij de grootste boksbond WBC, dat is de World Boxing Council. Nu zal ze heel gericht trainen. "Ik zal tactisch kunnen trainen. Op mijn tegenstandster gericht. Want boksen op dat niveau betekent niet één techniek één keer toepassen. Neen, je bewegingen moeten automatisch gaan en zulke automatisaties komen maar na duizend of meerdere duizenden keren iets te doen.

Gul voor haar sport

Als ze wint, haalt ze 200.000 euro binnen. Ze houdt dat bedrag niet voor zichzelf, maar wil het besteden aan de bouw van een nieuwe bokstempel in Gits. 

En nu voor alle titels

Delfine Persoon is al nummer één bij de lichtgewichten in de grootste boksbond WBC. Met Katie Taylor heeft ze de olympische kampioene voor zich en kan ze ook de titels in de andere vier boksbonden binnenhalen. Niet mis voor een boerendochter uit Moorslede.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!