Persoon zegt revanche tegen Taylor op voor Olympische droom

dinsdag 10 december 2019 - 12:48
Michaël Janart
Delfine Persoon uit Gits zal geen revanche kunnen nemen tegen Katie Taylor. Afgelopen zomer verloor ze al haar wereldtitels tegen de Ierse na een omstreden wedstrijd. Persoon wou de match graag overdoen. Maar ze wil nog liever deelnemen aan de Olympische Spelen en daarvoor moet ze haar profstatuut opzeggen.

Delfine Persoon wordt amateurbokser om naar de Olympische Spelen te kunnen. Ze moet daarvoor haar profstatuut opzeggen, want profs mogen niet deelnemen aan het Olympisch toernooi. Op zich verandert er niet zo veel voor Delfine. Ze is dan wel profsporter, maar werkt gewoon bij de politie. Ze verliest dus geen inkomen of zo.

Geen revanche

Het betekent wel dat ze geen revanche zal kunnen nemen tegen Katie Taylor. Dat is de Ierse aan wie ze vorige zomer al haar wereldtitels verloor. Volgens veel bokskenners was die nederlaag onterecht. En Persoon wou heel graag opnieuw boksen tegen Taylor, maar dat lijkt er nu niet meer van te komen.

Kwalificaties

De kwalificaties voor de Olympische Spelen beginnen in maart met een toernooi in Londen. In mei is er nog een herkansing.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!