Politie Arro Ieper heeft een sociale hond in dienst

donderdag 28 november 2019 - 08:56
Wim Poté
politieagent met hond op de grond
Foto: Radio 2
De politie van zone Arro Ieper heeft een nieuwe diensthond aangeworven. Thor, een Mechelse herdershond, voorlopig voor zes maanden. De politie wil nagaan of de hond een meerwaarde is voor het korps.

Thor kan politieagenten helpen in gevaarlijke situaties maar hij het is ook een speurhond die drugs of boeven kan opsporen. Hij kan dus agressief uit de hoek komen als het moet: blaffen en bijten. "Maar tegelijk is hij ook heel sociaal en lief", zegt zijn baasje inspecteur Dieter de Groote: "Dat is een klik die we intussen gemaakt hebben. Vroeger kwam een politiehond maar uit de wagen als de situatie uit de hand dreigde te lopen. Maar dat is intussen veranderd. We gaan met de hond ook gewoon op patrouille in winkelstraten en we merken dat mensen dat waarderen. Het is merkwaardig, maar mensen spreken ons veel gemakkelijker aan als we met de hond op pad zijn."

Ideale politiehond

"Mechelse herdershonden zijn trouwens ideale politiehonden", vervolgt zijn nieuwe baasje. "Ze zijn niet alleen zeer gehoorzaam maar ook heel behendig, moedig en leergierig." Voorlopig blijft Thor voor zes maanden, met een interimcontract. Als het meevalt wordt zijn contract verlengd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!