Pompoenen populair in veiling Roeselare. Directeur Demyttenaere: "Verkoop is sinds vorig jaar verdubbeld"

woensdag 30 oktober 2019 - 06:54
Barbara Dejonckheere
Verkoop van pompoenen verdubbeld sinds vorig jaar
Foto: Radio 2
De verkoop van pompoenen is verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. Met dank aan Halloween en steeds meer recepten waarin pompoen voorkomt.

Directeur Paul Demyttenaere van de Reo-veiling in Roeselare beleeft er "pret" aan wanneer hij het vertelt. "Twintig jaar terug waren er ook al pompoenen, maar toen werden die grotendeels aan speciaalzaken verkocht. Het product kreeg de voorbije jaren massaal aandacht in de media. Dat is opgepikt door de kleinhandel en nu kunnen we het product in alle geuren en kleuren in de supermarkt kopen." De verkoop is verdubbeld sinds vorig jaar. Demyttenaere: "Enerzijds is er het griezelfeest Halloween, anderzijds kun je geen blad meer openslaan of je leest een recept met pompoenen. Dat zet mensen aan om het product te kopen. De traditionele kleinere oranje pompoen blijft een topproduct, maar je kunt ze tegenwoordig in alle geuren en kleuren kopen. 

Korte pompoenperiode

Maar de directeur relativeert ook het nieuws. Pompoenen blijven nog altijd een klein product in vergelijking met sommige andere groenten, bijvoorbeeld prei. Het volume van prei ligt zo'n 20 keer hoger. Het blijft dus nog altijd een relatief klein product en een product dat in een korte periode op de markt gebracht wordt. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!