Primeur: alleen "propere" makelaars bij Club Brugge

donderdag 10 oktober 2019 - 09:23
Barbara Dejonckheere
Club Brugge wil alleen nog propere makelaars
Foto: Radio 2
Club Brugge zorgt voor een primeur in de Belgische voetbalwereld. Als eerste Club van ons land moeten spelersmakelaars een speciaal "Proper Handen"-contract ondertekenen. Makelaars die het contract ondertekenen geven zo aan dat ze niet betrokken zijn bij matchfixing of andere illegale deals in ons voetbal.

Club voert het "Proper Handencontract " in nadat vorig jaar de bom ontplofte onder ons voetbal. In het contract staan voorwaarden waar de makelaars zich moeten aan houden. Hannes Dhoop is jurist bij Club: "Het is zeker een primeur in de voetbalwereld. Wij staan voor volledige transparantie en wij verwachten hetzelfde van onze tussenpersonen. Alle nieuwe makelaars hebben het document al ingevuld. Aan de makelaars die een lopend contract hebben, vragen wij ook om het document in te vullen. Als er makelaars zijn die niet aan de voorwaarden in het document voldoen, dan gaan wij onze verplichting opschorten ten opzichte van hen en dat is onze betalingsverplichting." 

Makelaarsvereniging blij met initiatief van Club

Jesse De Preter van de Belgische Makelaarsvereniging: "De makelaars moeten duidelijk maken dat ze niet veroordeeld zijn voor bepaalde feiten zoals fraude en matchfixing. Zo bewijzen ze aan Club dat ze niet betrokken zijn bij zwart geld in het voetbal en dat er geen enkel andere verwijzing is dat ze betrokken zijn bij illegale deals. Wellicht zullen andere clubs ook volgen. Wij juichen het initiatief van Club in elk geval toe."
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!