Proces in beroep over moord op Izegemse huisarts

vrijdag 8 februari 2019 - 17:32
Evelien Vanwalleghem
In Gent is een nieuw proces gestart over de moord op een huisarts uit Izegem. Een patiënt stak de huisarts dood met een mes, tijdens een huisbezoek, nu drie jaar geleden.

In Kortrijk werd de man al veroordeeld tot 28 jaar cel, maar hij ging in beroep. Nu riskeert hij 30 jaar. Voor de weduwe en dochters van de dokter was het een stresserende en emotionele confrontatie. "Het leed is nog niet verminderd, we moeten verder zonder te weten waarom hij het gedaan heeft. Dat is verschrikkelijk", zegt weduwe Catheline.

Waarom?

Op de waaromvraag antwoordde de man dat hij ontploft was, omdat hij geen antwoord kreeg van de dokter over de problemen met zijn schouders en rug.

Brieven

De familie had ook brieven mee. Dochter Sophie vroeg de moordenaar van haar vader om haar in de ogen te kijken terwijl ze de brief las. "Hij keek me aan, maar had wel een beetje een grijns op zijn gezicht en voor de rest weinig gezichtsuitdrukking", zegt Sophie. "Maar voor mij was het wel bevredigend dat ik erin geslaagd ben om hem persoonlijk een boodschap over te brengen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!