Protest tegen islamitisch ontmoetingscentrum in Harelbeke

dinsdag 16 april 2019 - 10:30
Lotte Roobrouck
Protest in Harelbeke van buurtbewoners en Vlaams Belang
Foto: Radio 2
Maandagavond hebben de buurtbewoners, samen met een 60-tal leden van het Vlaams Belang en Voorpost, betoogd tegen de komst van een islamitisch ontmoetingscentrum. Dat zou er komen in een geklasseerde villa aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke.

Buurtbewoner Sander Vandorpe is één van de betogers. Hij ziet de komst van dat ontmoetingscentrum niet zitten. "Ik woon in de buurt en vind het niet nodig dat er een ontmoetingscentrum komt. De plaats waar het centrum zou komen is dan ook nog in een geklasseerde villa, die betaald wordt door de belastingbetaler. Daar ga ik niet mee akkoord."

Ik verwacht dat de provincie het dossier zal goedkeuren.

Schepen David Vandekerckhove

Groen licht? 

De stad Harelbeke keurde de plannen al goed voor het ontmoetingscentrum, maar ze werden door de provincie teruggefloten. Nu zou alles toch in orde moeten zijn zegt schepen David Vandekerckhove. "De buurtbewoners zijn bezorgd over de mobiliteit en de parkeerproblematiek maar de parkeerproblematiek is niet echt groot op die locatie. Het ontmoetingscentrum zorgt zelf ook voor tientallen parkeerplaatsen. Ook de Vlaamse Waterweg gaf een positief advies. Ik ga er dus van uit dat de provincie dat dossier goed zal keuren." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!